“Bij mijn broer praat mijn moeder veel. Als ik er ben is ze zwijgzaam. Het verbaast me. Ik heb namelijk een heel goede band met mijn moeder?”

Communiceren met mensen die dementeren kan een zoektocht zijn. Zeker naarmate de ziekte zich steeds verder ontwikkelt. Kent u ook die onzekerheid over wat uw dierbare wel en niet begrijpt? Om contact te maken en te behouden moeten we voortdurend afstemmen. Mogelijk vraagt de dementie een andere manier van communiceren dan u gewend bent. Ik kan u daarbij adviseren en ondersteunen.

Vragen waarmee u bij mij terecht kunt:

  • Hoe krijg ik weer contact als mijn broer alleen nog maar naar de grond staart? 
  • Mijn kennis is ook slechthorend. Het lukt mij niet om langzaam en duidelijk te praten?
  • Hoe maak ik een levensboek voor de ondersteuning van communicatie?
  • Zal het samen zingen van oude liedjes nog helpen?